Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

Egy nő, aki szeret imádkozni

Most elolvashatod írását a 2023-as őszi imaheti anyagban, mely letölthető (kattints a fő címre vagy a képre!). **Őszai imaheti felolvasás** Sarah Gane Burton független tudós és szabadúszó író, aki a Michigan állambeli Berrien Springsben (USA) él férjével és két gyermekével. Szeret utazni, olvasni, verset írni és sétálni a családjával.


Őszi Imahét 2023

Őszi imahét 2023 november 4-11-ig. Vegyél részt személyesen a legközelebbi gyülekezetben. Ha ez nem lehetséges kapcsolódj online: minden este 19 órától Itt csatlakozhatnak: Zoomon: https://zoom.us/j/6388248543 Facebookon: https://www.facebook.com/groups/1500962713516181 Imaheti felolvasás letölthető:


Ki a sótartóból – Formáld át a világodat!

Kedves Testvérek! Szeretettel közlöm, hogy idén ősszel is lesz Ki a sótartóból Missziótalálkozó október 14-én Debrecenben az egyházterületi központban, azaz a Fazekas Mihály utcai gyülekezetünkben. Előadónk Kayle de Waal, a Transz-Európai Divízió Tanítványsági Osztályának elnöke.


Az adakozási felolvasás új helyre költözött

Kedves Testvérek! Szeretettel tájékoztatunk, hogy az adakozási felolvasást ezen túl a https://adakozom.tetkapu.hu/ oldalon olvashatjátok el.


25. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 24.

  Zimbabwe: Három tehén és egy bika az Úrnak   Lukács 6:38. „adjatok, és nektek is adnak, jó mértéket, megnyomottat, színig teltet adnak öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek nektek, amellyel ti mértek.”  


24. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 17.

  Etiópia: Megtalált család   2. Timotheus 3:15. „mivelhogy gyermekségedtől fogva ismered a szent írásokat, amelyek téged bölccsé tehetnek az üdvösségre a Krisztus Jézusban való hit által.”  


23. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 10.

Korea: A meghívás   Példabeszédek 27:9. „Az olaj és a jó illat vidámít, de a jó barát lélekből jövő tanácsa is.”  


22. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 3.

Sri Lanka: Bandara, akit hitéért verték meg   Apostolok cselekedetei 6:7. „Az Isten igéje pedig terjedt, és nagyon megnövekedett a tanítványok száma Jeruzsálemben, sőt igen sok pap is engedelmeskedett a hitnek.”


21. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. május 27.

Dánia: Vidám kezek boltja   Máté 24:14. „Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég.”  


20. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. május 20.

  Pápua Új-Guinea: Dorcas   5. Mózes 6:7. „Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár felkelsz!”  


19. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. május 13.

Az ADRA törekvése   Máté 25:42-43. „Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg.”  


18. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. május 6.

  Malawi: A megfelelő választás   Zsoltárok 27:10. „Ha apám, anyám elhagyna is, az Úr magához fogad engem.”  


17. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 29.

  Trinidad: A fogorvos-tanítvány   Római 10:9-10. „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk.”  


„Ki a sótartóból – hadd ízesüljön a világ!”

Zsolt 116: 12, 16: „Mivel fizessek az Úrnak minden hozzám való jótéteményéért? … Uram! én bizonyára a te szolgád vagyok… te oldoztad ki az én köteleimet…” Az elmúlt években fontos helyet kapott szívünkben a Ki a sótartóból Missziótalálkozó és képzés. Isten iránti hálával hirdetjük meg a soron következő alkalmat és hívunk Téged is, hogy legyél része Isten csodájának. Bizonyára te is küszködsz azzal a gondolattal, mint a zsoltáros, hogy mivel fejezd ki Isten iránti háládat a sok jóért, amit érted és veled tett. Gyere el, és adj esélyt, hogy Isten választ adjon erre a kérdésedre!


16. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 22.

  Argentína: A világ végéig   2Korinthus 5:17. „Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.”  


15. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 15.

  Kelet-Timor: Bino új iskolája   Példabeszédek 22:6. „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”  


14. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 8.

  Hope Channel: Cipriano második lehetősége   Jeremiás 17:14. „Gyógyíts meg, Uram, akkor meggyógyulok, szabadíts meg, akkor megszabadulok, csak téged dicsérlek.”  


13. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 1.

  Kelet-Timor: Egy új missziós terület   2. Timótheus 4:18. „Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön-örökké. Ámen.”  


12. Felolvasás a 03. 25. szombati adakozáshoz

Brazília: A szomszédok felfigyeltek Római 12:2 „és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”


11. Felolvasás a 03. 18. szombati adakozáshoz

Portugália: Kecskék is baráttá tehetnek 1János 5:13, 14 „Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van… bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket.”


10. Felolvasás a 03. 11. szombati adakozáshoz

Fülöp-szigetek: Harcosok Jézusért Jeremiás 24:7 „Olyan szívet adok nekik, amellyel megismernek engem, hogy én vagyok az Úr. Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek, mert teljes szívükkel megtérnek hozzám.”


9. Felolvasás a 03. 04. szombati adakozáshoz

Etiópia: Megismerni Jézust János 9:4 „Nekünk … annak a cselekedeteit kell végeznünk, aki elküldött engem. Mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat.”


8. Felolvasás a 02. 25. szombati adakozáshoz

Grúzia: A kis misszionárius Zsidókhoz 13:15-16 „Általa vigyük Isten elé a hálaadás áldozatát mindenkor, azaz nevéről vallást tévő ajkaink gyümölcsét. A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten.”


7. Felolvasás a 02. 18. szombati adakozáshoz

Kambodzsa: Motorkerékpár Jézusért Máté 5:16 „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”


Te is lehetsz sikeres mobiltelefon evangélista!

Szombaton (január 21.) Nyíregyházán, kedden (január 24-én) Pécelen 10:00-16:00 óráig a Generál Konferencia képviseletében Neville Neveling fog tartani lelkesítő és informáló előadást.


Több, mint rajongó…

2022. szeptember 24-én egy különleges Ki a sótartóból szombat kerül megrendezésre a Tiszavidéki Egyházterület és az unió Ifjúsági Szolgálatok Osztálya közös szervezésében.


VIRÁGOSÍTÁSSAL A MISSZIÓÉRT

    A makói gyülekezetünk immáron második alkalommal nyerte el a városi környezetszépítő mozgalom 1. helyezését az intézményi kategóriában.  


“Ki a sótartóból”

„Életre váltott hit – Közösség Krisztussal, ami tűzbe hoz” 2022. április 30-án szombaton Debrecenben kerül megrendezésre az újabb misszió találkozó.


ELFOGADVA

2019-ben új, nyolc osztályos gimibe kezdtem járni. Új iskola, új barátok, új tanárok. Minden új volt, és nagyon izgalmas.


FELHÍVÁS TÁMOGATÁSRA – BÉKÉSCSABA

Adakozásra hívunk 2021 október 9-én, a békéscsabai imaházunk felújítására. Kérünk támogasd a délelőtti istentiszteleten gyújtott adománnyal, később a gyülekezet pénztárosának átadva, továbbá banki átutalással. (részletek a bejegyzés végén) Kép forrása: BékésWiki


Ünnepélyes oklevélátadás

2021 szeptember 18.-n Debrecenben a „Ki a sótartóból” című missziós találkozón ünnepélyes keretek között került megrendezésre a házikör vezetők képzésén résztvevők oklevélátadása.


Ki a Sótartóból

2021. szeptember 18. A nap előadója Szabó László testvér, a Friedensau Adventista Egyetem tanára és az Arthur Daniels Misszióintézet igazgatója.


Veszélyben a tiszta étkezés!

A „tiszta állatok” étrendje változik szeptembertől A tiszta étkezés egyre nagyobb kihívást jelent a húst is fogyasztó adventisták számára. A kereskedelemben kapható hús tartalmú élelmiszeripari termékeknél vegyük figyelembe az alábbi változást:


Tábori támogatások

Az idén az Adventista Egyház több olyan tábort is szervezett, ami a gyerekeknek, vagy a fiataloknak szól. A Tiszavidéki Egyházterület szeretné azzal is erősíteni, és támogatni a gyermekeink és fiataljaink hitét, Jézus melletti elkötelezettségét, hogy megkönnyítse a szülők számára az anyagi teher vállalást.  Ha gyermeked részt vesz az adventista cserkésztáborban, vagy a balatonlellei és bózsvai gyermek és ifjúsági táborokban, akkor igényelheted ezt a támogatást. Ezen túl arra bátorítjuk a gyülekezeteket, hogy a gyülekezet is támogassa a táborozókat. (A teljes cikk olvasásához kattints a címre)


Beiktató istentisztelet

A Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterület XX. konferenciai időszakra megválasztott tisztviselőinek beiktató istentisztelete Debrecenben lesz 2021. június 26-án 11:00 órai kezdettel. Igét hirdet Ócsai Tamás Unió elnök. A hely szűke és a járványhelyzet miatt a debreceni testvéreken kívül csak a leköszönő és új tisztségviselőket és családjaikat tudjuk fogadni. Az istentisztelet megtekinthető lesz élőben és felvételről is!


XX. Választókonferencia

A Tiszavidéki Egyházterület 2020. június 20-án tartotta meg rendes konferenciáját, a Magyar Unió péceli központjában. A konferencia az elkövetkező 4 éves ciklusra a következőkben felsorolt testvéreket bízta meg a tisztségek betöltésével:


Lassanként el fog tűnni a kosár?

Szőllősi Árpádot – a Tiszavidéki Egyházterület kincstárnokát – arra kértem, hogy mutassa be nekünk a nemrég megjelent online adakozási lehetőséget, mondjon néhány szót erről a kezdeményezésről.


A hatos fogat befutott, avagy a történet folytatódik

Már több cikket is írtunk Tiszaburáról, de ilyet még nem.


Látogatás a minisztériumban

Nem sok földi halandó ember életében adódik meg a lehetőség, hogy élete során legalább egyszer ellátogasson országának valamely minisztériumi irodájába. De a lelkészi közösség soraiban se mindennapi esemény, hogy miniszterekkel vagy államtitkári személyekkel beszélgessenek.


Gyereknap Tiborszálláson

A Péchy László Adventista Általános Iskolában május 28-án gyermeknapot szerveztek a tiborszállási intézmény pedagógusai.


„Itt van május elseje ...

...hangzott nem is olyan régen a munka ünnepén. Aztán fordult egyet-kettőt a világ, és ma már csak a szerelem ünnepévé lett, amikor is a legények májusfát állítanak szívük választottjának.


Mert fegyverhordozó vagyok

2021. február 22. hétfő, 18 óra – ez volt az időpont, amikor megbizonyosodtam róla, hogy nem volt hiábavaló jelentkezni a 2. kiscsoportvezető képzésre.


Keresztségek karantén alatt! – Hogy mi?

(Nem szokványos beszámoló következik, a nyugalmat megzavarhatja, tehát inkább ne olvasd el.)


TUDTAD-E, HOGY...

a kukoricapehely feltalálója, J. H. Kellog adventista volt?