Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

12. Felolvasás a 03. 25. szombati adakozáshoz

Brazília: A szomszédok felfigyeltek


Római 12:2 „és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”

Brazília, Salvador nevű városa gyors változáson megy keresztül. Az adventista gyülekezet rohamosan növekszik, de ettől függetlenül, a városon belül, sok terület van, ahová nem jutott még el az üzenetünk.
José (Hozé) iszákosságával bosszantotta környezetét. Ari, egy építési vállalkozó, ismerte José-t, tudta, hogy nincs munkája. Az egyik építkezésén felajánlott neki egy állást. Gyülekezetet építettek. José hamar felfigyelt arra, hogy rendesen beszélnek, jól bánnak vele, és hogy Istenről beszélgetnek. Ari meghívta José-t a Biblia olvasására.
José felfigyelt arra, hogy változni kezd. Amiket korábban szeretett, azok most nem érdekelték. Megváltozott. Elfogadta Jézust Megváltójának és kérte a keresztséget. Barátai természetesen észrevették a változást. Már nem hallgatta olyan hangosan a zenét, esténként nem ivott. Megkérdezték: „Mi van veled? Más lettél!”
„Megismertem Jézust” - válaszolta José és ragyogott a szeme. Voltak, akik kételkedtek abban, hogy valaki ennyire megváltozzon. José kezdte elhívni barátait a péntek esti Bibliaolvasásra, beszélgetésre. Imádkoztak is együtt az élethelyzeteikért.
Sokszor olvastak, beszélgettek arról a Bibliában, hogy a Teremtő mennyire törődik mindenkivel. José segített nekik megérteni ki is Isten igazából. Tíz barátja meg is keresztelkedett és többen még készülnek. Salvador városának gyülekezetei, több ilyen kis csoportból tevődnek össze. Az ilyen kis csoportok alakulnak azután újabb gyülekezetekké.
Öt évvel ezelőtt az adventista vezetés, Bahia államban, ahol a Salvador város is található, elhatározta, hogy öt év alatt 1 000 gyülekezetet fog megszervezni. El is érték céljukat és most így 1 000 új közösséggel gyarapodtak. Ezekben a gyülekezetekben, olyan tagok vannak, mint José, akiknek életét Jézus megváltoztatta.
José élete igazolja, hogy nem számít mennyi küzdelembe is kerül, Jézus igen is át tudja formálni az életét! Adományainkkal, Isten társaivá válunk. Azt ígéri: „Adjatok, és adatik nektek: jó, megnyomott, megrázott, megtetézett mértékkel adnak öletekbe. Mert amilyen mértékkel ti mértek, olyan mértékkel mérnek viszonzásul nektek.” (Lukács 6:38) Ha van benned kételkedés, tedd próbára Istent. Tapasztald meg a saját magad.

 

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?