Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

16. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 22.

 

Argentína: A világ végéig

 

2Korinthus 5:17. „Ezért ha valaki Krisztusban van, új teremtés az: a régi elmúlt, és íme: új jött létre.”

 

Erick Sanchez egy Peruból érkező teológiai hallgató. Sokszor hallotta az egyik professzorától, hogy „Isten azt szeretné, ha elmennétek egy misszióterületre, valahol a világban”. Ez a gondolat megragadt a szívében. Valamivel később olvasott arról, hogy egy argentin misszióiskolában bibliatanárt keresnek. Be is adta a kérelmét, amit el is fogadtak. Azért imádkozott, hogy Isten használja fel, és segíthessen a diákoknak.

Elrepült Ushuaia-ba [Usujah], Argentína egyik legdélibb városába. Ushuaia éghajlata gyönyörű, hideg és havas. Sokan küzdenek a mindennapi betevőért, és sokan rabjai a cigarettának és az alkoholnak.

Egyházunk egy „Lélegezz Szabadon!” programot indított, ahová hívták az embereket. Erick amerre csak ment, mindenkinek adott szórólapot. Az egyik hideg napon, amikor már órák óta taposta a havat, egy helyet keresett, ahol megmelegedhetett. Épp egy korház volt a közelben. Felmelegedett egy kicsit, de nagyon fáradt volt ahhoz, hogy tovább menjen. Otthagyta a megmaradt szórólapokat egy pulton, és haza ment.

A program nyitóestjére, több tucat ember érkezett. A terem hamar megtelt bagószaggal, jelezve, hogy azok jöttek el, akiknek kellett. Sokan rendszeresen látogatták az előadásokat és le is győzték a nikotinfüggőségüket. Az utolsó este bibliatanulmányozási lehetőséget ajánlottak fel a résztvevőknek.

A jelentkezők közül, Erick meglátogatott egy asszonyt, Elenát és a fiát, Jonathan-t. Nagy odafigyeléssel hallgatták az Istenről szóló gondolatokat. „Honnan hallottak erről a sorozatról?” kérdezte Erick. Elena mosollyal az arcán mesélte, hogy a korházban várakozva látta meg a meghívót. „A fiammal elhatároztuk, hogy elmegyünk.” Ericknek eszébe jutott az a hideg este és örült, hogy Isten felhasználta a lapokat ennél a családnál.

Elena végül is győzött a dohányzás szokása felett, és családjával együtt Jézust is megtalálta. Tanulmányozták a Bibliát, felkészültek a keresztségre. Mire Erick befejezte éves szolgálatát, 26 embernek segített megismerni Istent.

Amennyiben téged is hív az Úr, hogy akár otthon, akár külföldön szolgálj, mond el neki, hogy igen, megyek! De addig is adakozásaiddal tudod segíteni azokat, akik már elmentek és szolgálnak. Az Úr vezessen téged is!

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?