Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

17. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 29.

 

Trinidad: A fogorvos-tanítvány

 

Római 10:9-10. „Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.
Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk, és szájjal teszünk vallást, hogy üdvözüljünk.”

 

Magdalena Trinidad és Tobago szigetországában él. Iskola után, elsétál az iskola melletti gyógyszertárhoz, hogy édesapja fel tudja venni. Mialatt várakozik, figyeli az embereket és azon gondolkozik, vajon ismerik-e Jézust. Egyik nap megkérdezte a papáját, hogy nem oszthatna-e az arra járó embereknek egy-egy szórólapot?

„Remek ötlet!” – válaszolta apukája. Adott neki néhányat. Magdalena sok szórólapot osztogatott el az arra járók között. „Többre van szükségem.” említette papájának, aki örömmel szerzett még.

Magdalena egyszer felfigyelt egy fogorvosra, aki rendszeresen járt el a gyógyszertár előtt. Mindig elfogadott egy-egy lapot a kislánytól. „Apa, megkérdezzem ezt a férfit, hogy ismeri-e Jézust? Mindig elfogad tőlem egyet” kérdezte. „Beszélhetnék vele Jézusról.” Papája egyetértett vele.

Másnap kereste is a fogorvost. Amikor meglátta, megkérdezte, hogy ismeri-e Jézust? „Már hallottam róla, de nem ismerem igazán” – hangzott a válasz. „Beszélhetek neked róla?” – kérdezte Magdalena. A férfi a következő nap délutánjára meghívta a rendelőjébe. Magdalena papája elengedte, és adott neki egy Bibliát, hogy odaajándékozhassa neki.

Magdalena másnap el is ment. A fogorvos örömmel fogadta a Bibliát. A lány majdnem minden nap elment a rendelőbe iskola után. Olvasták a történeteket és át is beszélték azokat. A fogorvosnak egyre többet jelentett a Biblia, mondanivalója megérintette a szívét. Magdalena meghívta a gyülekezetbe szombatra. „Papa, eljön a gyülekezetbe szombatra az orvos!” mondta boldogan Magdalena.

Következő szombaton a gyülekezetbe menet felvették a fogorvost. „A lányotok nagyon ügyes, nem sokat tudtam Jézusról, de ő segített.” Magdalenát fellelkesítette, hogy ilyen eredménnyel járt a beszélgetés. Azóta még nagyobb örömmel beszél másoknak Jézusról.

Mi is beszéljünk bátran Jézusról másoknak, amikor lehetőségünk adódik rá. Imádkozzunk azért, hogy legyen bölcsességünk és bátorságunk Jézusról szólni azoknak, akik szívesen hallgatják. Meghallgatja kéréseinket.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a kukoricapehely feltalálója, J. H. Kellog adventista volt?