Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

22. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 3.

Sri Lanka: Bandara, akit hitéért verték meg

 

Apostolok cselekedetei 6:7. „Az Isten igéje pedig terjedt, és nagyon megnövekedett a tanítványok száma Jeruzsálemben, sőt igen sok pap is engedelmeskedett a hitnek.”

Bandara gyűlölte a keresztényeket. Nem értette, hogyan is hiheti valaki, hogy Isten teremtette a világot és megbocsáthatja bűneinket! Egyik nap azonban, minden megváltozott. Isten egy keresztényt használt fel erre, aki megválaszolta Bandara kérdését. Rajta keresztül értette meg Isten iránta való szeretetét. Idővel aztán Bandara elfogadta Krisztust és megkeresztelkedett. Szívesen beszélt hitéről az embereknek és egy új gyülekezetet is kezdett szervezni.

Az a vágya, hogy beszéljen meggyőződéséről és Jézusról, napról napra erősödött. A családja és barátai előtt világos volt, hogy az élete megváltozott. Járta a várost motorjával és beszélt Krisztus szeretetéről és megbocsátásáról.

Ez a változás szemet szúrt néhány fiatalnak, akik azt gondolták, hogy Bandara beszédei szétrombolják a közösségüket. Elhatározták, hogy megverik, így majd felhagy Jézus hirdetésével. Ezek a fiatalok egyik nap megvárták. Elállták az útját, lerántották motorjáról és megverték. Védte magát, de nem akart visszaütni. Kb. 15 perc múlva a fiúk belefáradtak a verésbe és elmentek. Bandara egy kicsit várt még, majd felkelt, felült a motorjára és hazament.

Amikor otthon megnézte magát a tükörben, semmi karcolást, semmi ütésnyomot nem talált az arcán vagy a felsőtestén. Isten megvédte a verés következményeitől. Amikor szomszédai hallottak az esetről, mind mellé álltak. Látták a változást rajta, és az másokra is hatott. Bandara Isten iránti eltökéltsége napról napra erősödik. Azt mondja a barátainak, hogy „ha mi nem végezzük Isten evangéliumának munkáját, akkor ki fogja megtenni? Isten szolgálatra hívott minket. Ha mi nem válaszolunk hívására, akkor ki fog?”
Bandarához hasonlóan, több száz globál misszionárius hallgatott Isten hívására és bátran beszélnek hitükről azoknak, akik nem ismerik Krisztus szeretetét. Válaszoljunk mi is hívására! Beszéljünk hitünkről, amikor meghallgatnak minket!

A hitünknek is sáfárai vagyunk, és egymás iránti szeretetünkkel is sáfárkodnunk kell. Képességeinket, tulajdonságainkat is Istentől kaptuk arra, hogy segítsük barátainkat, szomszédjainkat. Türelmi képességeinket is Istentől kaptuk, azért, hogy azáltal is egymást támogassuk.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?