Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

23. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 10.

Korea: A meghívás

 

Példabeszédek 27:9. „Az olaj és a jó illat vidámít, de a jó barát lélekből jövő tanácsa is.”

 

Sehee [Sihí] családjával Dél-Korea egy vidéki településére költözött. Hiányolta a városban hagyott barátait, viszont segítette mamáját a kerti munkában. Öntözött, gyomlált, gondozta a zöldségek.

Amikor megért az uborka, a saláta, az édes kukorica, leszedték, és ha a termés több volt, mint ami a családnak kellett, a maradékot odaadták a szomszédoknak. Azok természetesen boldogan vették a friss zöldségeket, és gyakran adtak viszonzásképpen otthon sütött kenyeret vagy savanyúságot. Többször előfordult, hogy többet hozott haza, mint amennyit elvitt. Eszébe jutott a Példabeszédek 11:24, ami azt mondja: „Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik.”

Sehee-nek nem voltak barátai az új gyülekezetében. Hozzá hasonló korú másik gyerek csak egy volt, a testvére. Amikor elérkezett a Szünidei Bibliatábor (SzBT) ideje, édesanyja azt javasolta, hogy adjon egy meghívót az osztálytársainak. Így is tett nagyon reménykedett, hogy eljönnek páran a társai közül.

„Ne aggódj, nem neked kell meggyőzni az osztálytársaidat, hogy eljöjjenek, az a Szentlélek dolga.” – mondta a mamája. Sehee a gyülekezet bejáratánál várta az osztálytársait a SzBT-ra. De sajnos egyik sem jött el. Az egyik fiú viszont eljött szombaton a gyülekezetbe. Ez a fiú, addig még, nem sokat hallott Jézusról, de boldogan hallgatta a történeteket. Neki sem volt barátja az iskolában, így Sehee-vel és testvérével barátok lettek. „Tetszik a gyülekezet!” – magyarázta Sehee-nek. „Szívesen jövök szombatonként veletek.” „Látod” – magyarázta a mamája, „Ha nem hívod el a SzBT-ba, akkor ide sem jön el.”

Sehee azért imádkozik, hogy új barátja jöjjön el minden szombatra, hogy együtt lehessenek, és család is ismerje meg Jézust és tanuljanak meg bízni Istenben. Amikor imádkozik a barátjáért, akkor abban bízik, hogy Jézus hat barátja szívére. Amikor adományainkat átadjuk Jézusnak, akkor abban bízunk, hogy Isten használja fel azokat által, a világon még sokan megismerhetik Isten szeretetét.

Isten áldjon meg minket hűséggel és használja egyházunk tagjait a leghatásosabb módon.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?