Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

7. Felolvasás a 02. 18. szombati adakozáshoz

Kambodzsa: Motorkerékpár Jézusért


Máté 5:16 „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

Seyha Kambodzsában, Sziemreap városban él, ami egy Buddhista templom-komplexumról híres. A neve: Angkor Wat. A világ minden részéből jönnek ide turisták, hogy megcsodálják ezt a hatalmas ősi épületegyüttest.
Seyha turistákat kalauzol a városban. Arról ismert, hogy becsületes és szereti Jézust. Az érdeklődőket motorkerékpáron vezeti körbe a város ősi részein. Ez a rendkívüli lehetőség, arra is alkalmat biztosít számára, hogy megoszthassa személyes hitét is.
Szinte mindenfajta hitű és világnézetű embert szállított már motorján. Olyan embereknek is beszél, akik még szinte sohasem léptek be egy templomba se. Nagyon ismerté lett a turista irodák között, sokan keresik. Főnökei tudják, hogy nem iszik alkoholt és nem dolgozik szombaton.
„Állandó vendégeim adventistaként ismernek engem,” magyarázza Seyha. „Ha egy utazási iroda szombatra is fel akar kérni, akkor azt nem vállalom el, de azt sem, ha azt kérik ne beszéljek hitemről. Az sem számít, ha nagyobb pénzt kínálnak nekem.” Seyha szívében a hűség az első, elsőbbséget élvez a pénznél is.
Nem rég, egy turista Seyha irodáját kérte fel szobafoglalásra. Az illető, korábban mindig $25-t fizetett ugyanazért a szobáért a túravezetőn keresztül. Amikor legutóbb azt kérdezte Seyhá-tól, mennyi lesz a szoba, az azt válaszolta, $13. A meglepett férfi azt mondta, „De, eddig ez a szoba mindig $25-ba került! Seyha azt válaszolta, „Tőlem csak $13-t kér a szálloda. Nem egyezne az elveimmel, ha többet kérnék öntől.” „Miért?” kérdezte a férfi. Seyha azt mondta, „Mert én Jézust követem, és Ő nem örülne annak, ha valakit becsapnék.”
Az egyik vendége azt írta neki: „Köszönöm, hogy példájával megmutatta, mit jelent Isten követőjének lenni! Most én is olvasom a Bibliát.” Isten határozottan fel tudja használni Seyha életét és szavait arra, hogy tanítsa az embereket. Minket is hasonlóképpen fel tud használni különféle élethelyzetekben. Akár pénzügyeink tiszta kezelése, akár tized és adakozás által is.
Bízzunk Istenben, hogy minden szükségünkről gondoskodik, és nagyobb mértékben megáld minket, mint gondolnánk.

 

A videók letölthetők itt.

 

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?