Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

9. Felolvasás a 03. 04. szombati adakozáshoz

Etiópia: Megismerni Jézust


János 9:4 „Nekünk … annak a cselekedeteit kell végeznünk, aki elküldött engem. Mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat.”

Talessa egész életében Etiópia kemény talajú, vidéki területén élt a 85 milliós lakosság nagy részéhez hasonlóan. Igyekeznek megművelni a száraz, poros talajt. Minden nap sok kilométert gyalogol, hogy szomszédjaival és gyülekezeti társaival találkozhasson. Beszéli a nyelvüket; ismeri küzdelmeiket; a körülötte élők bíznak benne. Talessa globális misszionárius úttörő.
A bibliaóra anyagának átvétele után imádkoznak, majd folytatja útját a következő házhoz. Van, amikor nyolc órába kerül, amíg a következő házhoz ér. A hívőknek saját gyülekezetük van, amely növekszik. Talessa saját pénzéből építette.
Etiópiában nagyon sokan bálványokat imádnak. Babonák és félelmek tartják rabságukban őket. Talessa Jézus történeteit mondja el nekik és azt, hogyan szabadította meg az ördög bántásaitól az embereket. Meghívja őket, hogy ismerjék meg Jézus, az Isten Fiának életét, aki szereti őket és azt akarja, hogy Vele együtt örökké éljenek.
A világon sokan vannak ilyen úttörők, mint Talessa, akik a Jézusról szóló jó hírt osztják meg a körülöttük élőkkel. A te segítségeddel Talessa sok emberhez juthat el, akik éhezik annak hírét, hogy Isten sokkal hatalmasabb, mint az őket fenyegető démonok, és hogy a bálványok értéktelenek. Ezért rója Etiópia hegyoldalait és osztja meg a jó hírt az érdeklődőkkel.
Kérlek imádkozz ezekért az úttörőkért és azokért az emberekért, akik hallgatják tanításaikat. Jézus közeli eljövetelének híre nem terjed, hacsak a hívők nem támogatják rendszeresen anyagilag ezeket az úttörőmunkásokat.
Szombatiskolai adományaink teljes egészében a globális úttörőmunkások költségeit támogatják. Az összegyűjtött összeget teljes egészében a missziós költségekre fordítjuk, hogy elérhessük a misszióterületeken élő embereket Jézus eljövetelének hírével.
Imádkozzunk azért, hogy azzal a sok emberrel is találkozhassunk Etiópiából, akikért Jézus szintén meghalt.

 

A videók letölthetők itt.

 

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?