Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

Tábori támogatások

Az idén az Adventista Egyház több olyan tábort is szervezett, ami a gyerekeknek, vagy a fiataloknak szól. A Tiszavidéki Egyházterület szeretné azzal is erősíteni, és támogatni a gyermekeink és fiataljaink hitét, Jézus melletti elkötelezettségét, hogy megkönnyítse a szülők számára az anyagi teher vállalást.  Ha gyermeked részt vesz az adventista cserkésztáborban, vagy a balatonlellei és bózsvai gyermek és ifjúsági táborokban, akkor igényelheted ezt a támogatást. Ezen túl arra bátorítjuk a gyülekezeteket, hogy a gyülekezet is támogassa a táborozókat. (A teljes cikk olvasásához kattints a címre)

A támogatás igénylésének módja, hogy szólj a gyülekezet lelkészének, gyermek és ifjúsági vezetőjének, akik egyeztetnek a gyülekezet pénztárosával és kifizetik a szülőknek, vagy átutalják a tábornak az egyszeri 15.000 Ft/fő/év támogatást.

Támogatottak köre: iskolás kortól a 35 éves korig. A támogatás csak az Unió és az Egyházterület által szervezett, az országos programban szereplő engedélyezett táborokra vonatkozik, valamint az adventista cserkész csapatok táboraira. Azok vehetik igénybe akik végig részt vesznek a táborban. Bővebb infó: http://bibliataborok.hu/

A támogatás a gyülekezet pénztárosától vehető át. A gyülekezet pénztárosa pedig az egyházterületi irodavezetővel (Perczéné Egri Gabriella) való egyeztetés és engedélyeztetés után levonhatja a következő havi jelentőn, miután a TET is megkapta a táborvezetőtöl a résztvevők listáját. Ha valamelyik gyülekezet álladéka kevesebb mint ez a támogatási összeg, akkor azt jelezze gyülekezet az iroda felé, és akkor megbeszélik a rendezés módját.

Egyházterület elérhetősége

TUDTAD-E, HOGY...

a kukoricapehely feltalálója, J. H. Kellog adventista volt?