Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

13. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 1.

 

Kelet-Timor: Egy új missziós terület

 

2. Timótheus 4:18. „Meg is szabadít engem az Úr minden gonosztól, és bevisz az ő mennyei országába. Övé a dicsőség örökkön-örökké. Ámen.”

 

Kelet-Timor egy kicsiny sziget Délkelet-Ázsiában. 1,2 millió fős lakosság többsége katolikus. Mintegy 500 hetednapi adventista él itt. A fővárosban van egy nagyobb gyülekezet, ezen kívül három csoport még elszórva a szigeten. Sajnos, üldözésnek is ki vannak téve. Gyakran szenvednek elutasítást, üldözést vagy elbocsátásokat. Az adventista diákokat kirakják az iskolából, ha szombaton nem mennek iskolába.

Joaquina egy szerény otthonban él, a szabóműhelye is a lakásában található. Ruhákat és más kreatív dolgokat varr a megélhetésért. Sajnos sokféle fizikai fájdalma van. Egyik alkalommal gyengének érezte magát, és Istentől kért segítséget. Nemsokára adventisták jöttek hozzá, imádkoztak vele és Bibliát adtak neki. A Bibliát tanulmányozva megértette, hogy az adventisták helyesen értik a Szentírást. Szombaton bezárta a műhelyét és együtt ünnepelt az adventistákkal. Amikor a szomszédai ezt meglátták, beperelték, aminek következtében le is tartóztatták. Nehéz időszak volt ez, de az Úr erőt adott neki.

Később kiengedték, és tisztázódott a helyzete. Most már a szomszédainak is beszél Istenről, az üldöztetés fenyegetése ellenére. Kelet-Timorban még az adventista gyerekek sincsenek biztonságban. Az iskolákban hatnapos tanítás van. Ha valamelyik gyermek nem megy be, kirakják az állami iskolából. 2015-ben a világegyház egy adventista iskolára gyűjtött, hogy ne kelljen szombaton iskolába járniuk. Iskolánkat hivatalosan regisztrálták, mint olyan nemzetközi iskolát, ahol angolul tanítanak.

A beiratkozások száma folyamatosan emelkedik. Kollégiumot is kellett építeni azoknak, akik távolabbról járnak. Sok nem adventista is örömmel járatja gyermekét ide.

Adományunk egy részét egy újabb kollégium építésére fordítjuk. Imádkozzunk azért, hogy a kelet-timori szolgálatunk erősödhessen, és sikeresen oszlathassuk el az előítéletek, és azok, akik nyitott szívvel vannak Isten felé, azok megismerhessék Őt.

Adományainkkal tiszteljük Istent, megerősítjük magunkat és azokat, akikhez adományaink eljutnak.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a kukoricapehely feltalálója, J. H. Kellog adventista volt?