Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

15. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. április 15.

 

Kelet-Timor: Bino új iskolája

 

Példabeszédek 22:6. „Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”

 

Még azelőtt, hogy Bino beszélni tudott volna, mamája elhatározta, hogy nemzetközi iskolába fogja majd járatni. Az állami iskolák ingyenesek Kelet-Timorban, és a tanítás portugál nyelven folyik. A nemzetközi iskolák fizetősek, viszont angolul tanítanak. Az egyetemre kerülés vagy munka szempontjából ez viszont előnyt jelent.

Bino édesapja utána járt a lehetőségeknek, és a nemzetközi iskolák igen drágák voltak. Egyszer felfigyelt egy plakátra, az Adventista Nemzetközi Iskola reklámjára. Felhívta az ott látott számot. Ebben az iskolában nem volt olyan drága a tanítás, mint a többi hasonlóban. Bino szülei nem voltak adventisták, de annyit hallottak, hogy az adventisták megbízhatóak.

Amikor a kisfiú már megfelelő korba lépett, szülei beiratták oda és így angolt kezdett tanulni. Amikor hazaért, mamája azt kérte, tanítsa meg neki, amit aznap tanult. Természetesen, Bino nem csak angolt tanult, így a bibliai történeteket is elmondta. Megismerték Dávid és Góliát, Jónás és a nagy hal történetét, de Jézus és a kisfiú történetét is az öt kenyérrel és a két hallal, amikor Jézus gondoskodott sok ezer emberről.

Mamája örömmel hallgatta ezeket a történeteket is, majd férjével elkezdték olvasni a Bibliát. Kérdéseiket a gyülekezet lelkészének tették fel. Sokat jelentett a segítség nekik. Így elérkezett az a nap, amikor kérték, hogy csatlakozhassanak az adventista egyházhoz.

Ma már Bino az édesanyjával és édesapjával együtt megy az iskolába, ahol a szülők gondnokként dolgoznak. Az iskolának köszönhetően mindhárman megtanultak angolul, de még fontosabb, hogy megismerték Jézust és elfogadták Őt.

Az iskola szépen fejlődik. Sokan akarnak ott tanulni, de sok diák messze lakik. Kollégiumra van szükség, hogy többen tanulhassanak angolul és Jézusról is.

E heti adományunkkal részben ezt az iskolát támogatjuk anyagilag. Az iskola diákjai között csak kevesen jönnek adventista otthonból, így lehetőségük lesz megismerni Jézust és talán a szívüket is átadják neki.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a világ első csecsemő szívátültetését az adventista Loma Linda egyetemi kórházban hajtották végre?