Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

19. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. május 13.

Az ADRA törekvése

 

Máté 25:42-43. „Mert éheztem, és nem adtatok ennem, szomjaztam, és nem adtatok innom, jövevény voltam, és nem fogadtatok be, mezítelen voltam, és nem ruháztatok fel, beteg voltam, börtönben voltam, és nem látogattatok meg.”

 

A COVID-19 krízis idején az ADRA azonnal munkába lendült, hogy életeket mentsen. A világ soha ilyen kihívást nem tapasztalt korábban, így ehhez mérten kellett a szükségben lévőknek segítségére lennünk. A közlekedés korlátozva volt, és nehéz volt szállítani az árukat. Az ADRA azonnal megszervezte feladatait, és az egyház tagjaival igyekezett megválaszolni kihívásait.

Afrika 16 országában például, az ADRA azonnal összefogott a Női Szolgálatok osztályainak munkatársaival és a gyülekezeteink ifjúságával, hogy megtanítsák az embereknek, hogyan tervezzék meg kertjeiket, amivel a rendkívüli időkben segíteni tudják családjaikat. Megszervezték a megfelelő eszközök, a legmegfelelőbb növénymagok szétosztását, hogy a családok egészséges, hasznos növényeket ültessenek kertjeikben.

Sokan arról számoltak be, hogy nem csak családjaiknak volt ez hasznos, de értékesíteni is tudták terményeiket a szomszédságban, így bevételhez is jutottak. Világszinten, 96 országban mintegy 20 millió embernek tudtak segíteni. Most már ezek az emberek a továbblépésen dolgoznak.

Amikor Indiát és más országokat elért a COVID-19, az ADRA számos orvosi felszerelést és nagyobb mennyiségben oxigénpalackokat szállított a szükségben lévőknek.

ADRA sok korházba juttatott el oxigént, és Indiában a legnagyobb Adventista korház oxigén generátort kapott. Az ADRA célja az, hogy szolgálja az emberek igényeit.

Nem mindenki tud bekapcsolódni az ADRA, távoli országokban zajló szolgálataiba, de bármikor tudsz – akár a tizedborítékodban is – adakozni a gyülekezetedben az ADRA szolgálataira. Ezen kívül az ismert weboldalakon keresztül is támogathatod életeket mentő szolgálatát.

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a világ első csecsemő szívátültetését az adventista Loma Linda egyetemi kórházban hajtották végre?