Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

25. Felolvasás szombati adakozáshoz 2023. június 24.

 

Zimbabwe: Három tehén és egy bika az Úrnak

 

Lukács 6:38. „adjatok, és nektek is adnak, jó mértéket, megnyomottat, színig teltet adnak öletekbe. Mert azzal a mértékkel mérnek nektek, amellyel ti mértek.”

 

Mr. és Mrs. Mpofu Zimbabwében, Dél-Afrikában élnek. Állatokat tartanak és tudják, azok az Úr ajándékai. Egyik nap, úgy érezték, az Úr arra indítja őket, hogy több adományt adjanak az Úrnak. Így tizedük mellett, jelentősebb adományt is elkülönítettek. Úgy döntöttek, hogy a 31 állatból, három erős tehenet és egy bikát elválasztanak tizedként és adományként.

„A Biblia azt tanítja, hogy mindenünk az Úrtól van, és mi az Ő sáfárai vagyunk” – mondta Mr. Mpofu. „A Bibliát olvasva azt látjuk, hogy gazdag áldása kíséri adományainkat. Nagyon megragadta szívünket, hogy az Úr ennyire jó hozzánk.” Ez a szívbeli hozzáállás nemcsak a gyülekezetvezető szívét ragadta meg, aki eljött, hogy átvegye a tizedet és adományt, hanem a szomszédokat és a gyülekezeti tagokat is. Mpofu testvér példája többeket is lelkesített. A rendszeres és hűséggel adott missziós adományok komoly segítséget jelentenek a világ különböző területein.

A Solusi Egyetemünk Zimbabwében található. 1894-ben alapították, hogy diákokat neveljen az afrikai kontinens déli területén. A világ egész területéről küldött adományok nagy segítséget jelentenek az egyetemnek. Zimbabwe része a Dél-afrikai-India-óceáni divíziónak. Ezen a területen 4,3 millió adventista él. Jelentős adventista történelemmel rendelkeznek. Egyházunk dinamikusan fejlődik ebben a régióban, de az emberek és a gyülekezetek anyagi kihívásokkal is szembesülnek. Missziós adományaink sok segítséget jelentenek testvéreinknek.

Kérünk, hogy imádkozzatok a Dél-afrikai-India-óceáni divízió területén élőkért. Az adományokkal mindannyian segítséget nyújthatunk testvéreinknek a világban. Határozzuk el, hogy keresetünk egy bizonyos százalékát rendszeresen odaadjuk adományként. Ebben mutat példát nekünk Mpofu testvérünk családja!

 

A videók letölthetők itt.

Sáfársági felolvasás 2023

Szerkesztő - Marcos Bomfim
Szerző – Charlotte Iskhanian
Fordító – Zarka Péter
Korrektor – Fürjné Simon Edina

TUDTAD-E, HOGY...

a kukoricapehely feltalálója, J. H. Kellog adventista volt?