Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

„Itt van május elseje ...

...hangzott nem is olyan régen a munka ünnepén. Aztán fordult egyet-kettőt a világ, és ma már csak a szerelem ünnepévé lett, amikor is a legények májusfát állítanak szívük választottjának.

Azonban a józsai, balmazújvárosi és hajdúböszörményi gyülekezet tagjai számára a 2021. év május 1-jei szombatja egészen másról mesélt: egy hölgy, Gebei Ferencné Katika és egy fiatalember, Zágonyi Ádám Istennel való szövetségkötésének megtörténtét hirdeti.

Régóta vártuk ezt a csodálatos alkalmat. A járványhelyzet miatt több ízben halasztani kényszerültünk. A böszörményi gyülekezet keresztelőmedencéje felavatásának első zsengéje Katika és Ádám volt.

Az igei üzenetben Dankó Ferenc egyházterületi titkár Márk 16:16. verse alapján nagyon világossá tette, mit jelent hinni, megkeresztelkedni és üdvözülni.

Az istentisztelet során zenei és költeményszolgálatok dicsőtették a megváltó Istent. A keresztelendők pedig megtérési tapasztalatuk megosztásával tettek bizonyságot arról, hogy készek az üdvösség felé vezető úton haladni tovább.

Az alámerítkezés után Szőllősi Árpád egyházterületi kincstárnok igei útravalóval látta el új testvéreinket.

Ádám barátai és ismerősei videóüzenetben adták át köszöntésüket, jókívánságaikat. A józsai és balmazújvárosi gyülekezet tagjai pedig, mivel nem lehettek jelen, kreatív módon fejezték ki örömüket. Mindenki körberajzolta a tenyerét, és a kivágott lapra ráírt egy-egy bátorító Igét és üzenetet. Ezek az istentisztelet alatt a székeken jól látható módon rögzítve voltak, mintha jelen lennének a testvérek. A végén ezeket a laminált kezeket emlékül és bátorításul átadtuk Katinak és Ádámnak.

Isten áldja meg új testvéreinket!

Legyen sok ilyen május elseje. Az Isten szeretetének ünnepe.

Dicsőség Istennek!

Kovács László lelkész
Hajdúböszörmény

TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?