Bemutatkozás és adomány gyűjtésre felhívás


Hogy mutatnád be rövíden a gyülekezetet a testvéreknek? – kérdeztük a Debrecen “A” gyülekezet lelkészét.

Egy személyesen megszólító választ katunk:

“Kedves Gyülekezet, Kedves Testvérein és Barátaink!

Ismersz minket, tudod, kik vagyunk, bizonyára már találkoztunk is valamikor. Lehet, itt voltál valamelyik megszervezett képzésen, értekezleten, vagy ünnepélyen. Lehet, hogy ott ültél a padsorunkban egy egyházterületi választó konferencián. Tudod, hogy a kilencvenes évek derekán imaházunkat nem csak a magunk javára, hanem az egész közösség, de leginkább Isten szolgálatára építettük és ajánlottuk. Akkor ez az épület nagyon modern, szép és kifejező közösségi ház volt, örömmel végeztük benne úgy az istentiszteleti, mint a missziós munkát. Folyamatosan dolgoztunk a városért úgy szociális (hajléktalanétkeztetés), kulturális (számos egyházzenei hangverseny, kórustalálkozó), mint ismeretterjesztő (történelmi, régészeti sorozatok) és egészségügyi (expók és felvilágosító-, életmódfejlesztő előadások) programok által. Odafigyeltünk a fiatalokra (És napok, Campusz Fesztivál – Lelki Fröccs program, szilveszteri programok, egyetemi misszió), és idősekre (imaórák, bibliakörök, személyes lelkigondozás) egyaránt. Sajnos az imaház mára felújításra szorul, ami meghaladja erőnket.

A tetőszerkezet annyira elöregedett, hogy kisebb esők is beázásokat okoznak. Ki kell cserélnünk a tetőablakokat, ami az épület jellegéből adódóan ipari alpinista munkát is jelenthet. Mindezek összesen több millió forintba kerülnek.

Arra kérünk most Téged, hogy segíts most nekünk abban, hogy munkánkat szolgálatunkat tovább végezhessük Istenért, a város jólétéért és a közösségünk gyarapodásáért!

Köszönettel a debreceni “A” gyülekezet.”

Debrecenben két gyülekezetünk és két imaházunk is van. Az “A” gyülekezet sokótok számára ismert, mert egy épületben van az Egyházterületünk Központjával. Erre gyűjtünk most.

2018. március 3-án a Generál Konferencia adakozási naptára szerint az egyházterület által kijelölt ingatlan beruházási célra gyűjtjük önkéntes adományaitokat.

Adományaitokat elhelyezhetitek március 3-án a délelőtti istentiszteleti kosárpénzbe, később a pénztárosnak átadva, vagy az alábbi bankszámlaszámokon:

K&H Bank Zrt. 10400339-50495750-53561009, vagy OTP Bank Nyrt. 11784009-22224138 a megjegyzésbe írjátok oda: „Debrecen FMu beruházás 2018”

Egyéb információ: Tel: 30/664-3191