Pusztító földrengés Chilében


A történelem folyamán az egyik legerősebb, a Richter-skála szerinti 8,8-as fokozatú földrengés rázta meg Chilét szombaton hajnalban, amelynek következtében több állami és hetednapi adventista épület összedőlt és hidak szakadtak le. Az ADRA (a Hetednapi Adventista Egyház nemzetközi segélyszervezete – [magyarul]) a szövetségi hivatalnokokkal együtt irányítja a mentést és egy kis mentőalakulat segíti a lakosság mentését az összedőlt házak között.

A chilei adventista rádióállomás bejelentette, hogy az adventista közösségi épületek nyitva vannak, hogy a rászorulóknak segítséget nyújtsanak.

Számos adventista templom és gyülekezeti épület elpusztult Talca nevű városban, többek között a Chilei Misszió Központ, az ADRA raktár épülete, és a Talcai Központi Adventista Kápolna is. Ezenkívül Los Angeles városban is megrongálódott egy kápolna, Santiagóban az adventista unió központ, a Dél-Chilei Egyházterület épülete Temucoban és a Chilei Adventista Egyetem Chillánban.

Chilében közel 120.000 hetednapi adventista tagunk van, akik 600 gyülekezetben és 260 szórványban tartják istentiszteleteiket. Egy adventista testvérünk meghalt. (Forrás: ANN World News Bulletin és http://www.adventistas.cl/)

Adományokat az ADRA HUNGARY-n keresztül lehet eljuttatni !

Az ADRA nemzetközi fejlesztési és segélyszervezet 125 országban van jelen. Politikai, vallási, faji, etnikai, nemi  és korkülönbség nélkül nyújt segítséget a bajba jutottak és rászorulók részére. Magyaroszágon Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány néven működik az ADRA.