Medgyesegyházi gyülekezet bemutatkozása


Gyülekezetünk az  elmúlt pár évben létszámában megfogyatkozott, idős testvéreink elaludtak, de lelkesedésünk, tenni akarásunk ezáltal is megerősödött. Sokáig zárt közösség voltunk, nem igazán vettünk részt a településünk életében, de nyitottunk mi is feléjük. Nem csak mi hívtunk meg vendégeket gyülekezeti alkalmainkra, evangélizációinkra, rendezvényinkre, hanem aktívan részt vállalunk a település életében.

Pár éve újra alakult ének-zenei együttesünk a Medgyesegyházi Advent Singers, így a gyülekezetben, a szomszédos gyülekezetekben, a településünkön is szolgálunk. Az Idősek világnapja alkalmából elmegyünk a helyi Idősek Otthonába, köszöntjük az időseket, ajándékot, könyveket, gyümölcsöt viszünk nekik, zenei és igei szolgálatunkkal tesszük meghitté az alkalmat. Örömmel várnak mindig vissza bennünket.

A helyi Művelődési Házban hagyomány az Adventi időszakban a gyertyagyújtás, műsorok, bemutatkozások, szolgálatok. Az első vasárnap a nemzetiségi önkormányzaté, a második az óvodáé, a harmadik az iskoláé, a negyedik a civil szervezeteké, egyházaké. Mivel már több helyen hallottak minket énekelni, így felkértek bennünket, hogy tegyük felemelővé, ünnepivé ezt az alkalmat. Itt rövid igei gondolat mellett van lehetőségünk énekelni Jézus születéséről, haláláról, feltámadásáról és Adventjéről. Gyülekezetünk többször szűkösnek bizonyul, ünnepi alkalmaink során, Húsvétkor, Anyák napja alkalmából, Adventkor, ilyenkor a Civil Ház biztosít helyet számunkra.

Lehetőségünk volt a nagy sikerű Fegyvertelen katona című film levetítésére a Művelődési Házban, majd a Desmond Dossról készült dokumentumfilmet is levetítettük, több, mint 200 embernek, közben Glow füzeteket, könyveket osztogattunk, melyet örömmel fogadtak.

Közösségünk támogatja a Boldog Otthon Alapítvány Mosoly bábcsoportját, akik keresztény bábdarabok segítségével mutatják be a gyermekeknek Jézus életét, kereszthalálát, szeretetét. A bábcsoportot iskolákba, óvodákba, fogyatékos intézetekbe, idősek otthonába, Művelődési házakba, táborokba, kormányhivatalba, gyülekezeti gyermek alkalmakra hívják a megyében, és a szomszédos megyében is. Három év alatt közel 4000 gyermek és a velük lévő szülők, pedagógusok hallották a Jó hírt, üzenetünket. Évek óta azért imádkoztunk, hogy meglegyen az anyagi fedezete a bábdarabokhoz szükséges  bábok beszerzéséhez, erről eddig is és most különösen gondoskodott Istenünk, az idén a  hitoktatói támogatás által. Kérlek, imádkozzatok velünk ezért a szolgálatért, mert jelen pillanatban, nincs elég ember a bábozáshoz, közben pedig folyamatosan keresnek bennünket újabb helyekről is.

Gyülekeztünk Életmód sorozatot tartott, mely után Életmód klub alakult, ahol tovább tanulmányoztuk együtt a vendégekkel a betegségek megelőzésének lehetőségét, az egészséges ételek bemutatását, kóstolását. Bibliai sorozatunk után, Bibliakört alakítottunk, ahol kötetlenebbül tudtuk tanulmányozni Isten igéjét.  Mivel kistermünk nagyon rossz állapotban volt, (lyukas plafon, omladozó falak) így ott nem tudtuk megtartani alkalmainkat, csak a nagyteremben.  Nem volt konyha részünk, melegíteni, tálalni, közösen étkezni csak jó időben az udvaron tudtunk. Folyamatosan figyeltük és kerestük a lehetőségeket, így sikerült egy pályázatot beadni a gyülekezeti épület felújítására, de sajnos a szükséges pénznek csak a negyedét kaptuk meg. Mi ennek is nagyon örültünk és megtapasztaltuk, hogy az Úr vezet minket, gondoskodik rólunk, nem hagy el, terve van velünk. Ez az összeg, felajánlásokkal, adományokkal arra volt elég, hogy a melléképület három pici helységét (szoba, tároló, padlásfeljáró) egybenyitottuk közösségi térré, szigeteltük, burkoltuk, nyílászárót cseréltünk, villamos hálózatot újítottunk, fűtést korszerűsítettünk, kis konyhai részt alakítottunk ki. A festés és a berendezése folyamatban van.  De hátra van még a mosdó helység és a gyülekezeti terem egybe nyitása, felújítása, szigetelése, nyílászáró cseréje, fűtés korszerűsítése, rendbetétele, berendezése, székek beszerzése.  Szeretnénk, ha gyülekezetünk épülete alkalmas lenne, Istentiszteleti alkalmainkon túl, közösségi rendezvények, családi napok, gyermektáborok, ifjúsági alkalmak szervezésére, megtartására, befogadására.

Köszönjük, hogy imáitokban megemlékeztek rólunk és szolgálatunkról, és anyagilag is támogatjátok gyülekezetünk épülését, felújítását.

A medgyesi testvérek.