Adventisták - Tiszavidéki Egyházterület

12. Felolvasás a 03. 25. szombati adakozáshoz

Brazília: A szomszédok felfigyeltek Római 12:2 „és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.”


11. Felolvasás a 03. 18. szombati adakozáshoz

Portugália: Kecskék is baráttá tehetnek 1János 5:13, 14 „Ezt azért írtam nektek, akik hisztek Isten Fia nevében, hogy tudjátok: örök életetek van… bármit kérünk az ő akarata szerint, meghallgat minket.”


10. Felolvasás a 03. 11. szombati adakozáshoz

Fülöp-szigetek: Harcosok Jézusért Jeremiás 24:7 „Olyan szívet adok nekik, amellyel megismernek engem, hogy én vagyok az Úr. Az én népem lesznek, én pedig Istenük leszek, mert teljes szívükkel megtérnek hozzám.”


9. Felolvasás a 03. 04. szombati adakozáshoz

Etiópia: Megismerni Jézust János 9:4 „Nekünk … annak a cselekedeteit kell végeznünk, aki elküldött engem. Mert eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhat.”


8. Felolvasás a 02. 25. szombati adakozáshoz

Grúzia: A kis misszionárius Zsidókhoz 13:15-16 „Általa vigyük Isten elé a hálaadás áldozatát mindenkor, azaz nevéről vallást tévő ajkaink gyümölcsét. A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek mert ilyen áldozatokban gyönyörködik Isten.”


7. Felolvasás a 02. 18. szombati adakozáshoz

Kambodzsa: Motorkerékpár Jézusért Máté 5:16 „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”


Te is lehetsz sikeres mobiltelefon evangélista!

Szombaton (január 21.) Nyíregyházán, kedden (január 24-én) Pécelen 10:00-16:00 óráig a Generál Konferencia képviseletében Neville Neveling fog tartani lelkesítő és informáló előadást.


Több, mint rajongó…

2022. szeptember 24-én egy különleges Ki a sótartóból szombat kerül megrendezésre a Tiszavidéki Egyházterület és az unió Ifjúsági Szolgálatok Osztálya közös szervezésében.


VIRÁGOSÍTÁSSAL A MISSZIÓÉRT

    A makói gyülekezetünk immáron második alkalommal nyerte el a városi környezetszépítő mozgalom 1. helyezését az intézményi kategóriában.  


“Ki a sótartóból”

„Életre váltott hit – Közösség Krisztussal, ami tűzbe hoz” 2022. április 30-án szombaton Debrecenben kerül megrendezésre az újabb misszió találkozó.


ELFOGADVA

2019-ben új, nyolc osztályos gimibe kezdtem járni. Új iskola, új barátok, új tanárok. Minden új volt, és nagyon izgalmas.


FELHÍVÁS TÁMOGATÁSRA – BÉKÉSCSABA

Adakozásra hívunk 2021 október 9-én, a békéscsabai imaházunk felújítására. Kérünk támogasd a délelőtti istentiszteleten gyújtott adománnyal, később a gyülekezet pénztárosának átadva, továbbá banki átutalással. (részletek a bejegyzés végén) Kép forrása: BékésWiki


Ünnepélyes oklevélátadás

2021 szeptember 18.-n Debrecenben a „Ki a sótartóból” című missziós találkozón ünnepélyes keretek között került megrendezésre a házikör vezetők képzésén résztvevők oklevélátadása.


Ki a Sótartóból

2021. szeptember 18. A nap előadója Szabó László testvér, a Friedensau Adventista Egyetem tanára és az Arthur Daniels Misszióintézet igazgatója.


Veszélyben a tiszta étkezés!

A „tiszta állatok” étrendje változik szeptembertől A tiszta étkezés egyre nagyobb kihívást jelent a húst is fogyasztó adventisták számára. A kereskedelemben kapható hús tartalmú élelmiszeripari termékeknél vegyük figyelembe az alábbi változást:


Tábori támogatások

Az idén az Adventista Egyház több olyan tábort is szervezett, ami a gyerekeknek, vagy a fiataloknak szól. A Tiszavidéki Egyházterület szeretné azzal is erősíteni, és támogatni a gyermekeink és fiataljaink hitét, Jézus melletti elkötelezettségét, hogy megkönnyítse a szülők számára az anyagi teher vállalást.  Ha gyermeked részt vesz az adventista cserkésztáborban, vagy a balatonlellei és bózsvai gyermek és ifjúsági táborokban, akkor igényelheted ezt a támogatást. Ezen túl arra bátorítjuk a gyülekezeteket, hogy a gyülekezet is támogassa a táborozókat. (A teljes cikk olvasásához kattints a címre)


Beiktató istentisztelet

A Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterület XX. konferenciai időszakra megválasztott tisztviselőinek beiktató istentisztelete Debrecenben lesz 2021. június 26-án 11:00 órai kezdettel. Igét hirdet Ócsai Tamás Unió elnök. A hely szűke és a járványhelyzet miatt a debreceni testvéreken kívül csak a leköszönő és új tisztségviselőket és családjaikat tudjuk fogadni. Az istentisztelet megtekinthető lesz élőben és felvételről is!


XX. Választókonferencia

A Tiszavidéki Egyházterület 2020. június 20-án tartotta meg rendes konferenciáját, a Magyar Unió péceli központjában. A konferencia az elkövetkező 4 éves ciklusra a következőkben felsorolt testvéreket bízta meg a tisztségek betöltésével:


Lassanként el fog tűnni a kosár?

Szőllősi Árpádot – a Tiszavidéki Egyházterület kincstárnokát – arra kértem, hogy mutassa be nekünk a nemrég megjelent online adakozási lehetőséget, mondjon néhány szót erről a kezdeményezésről.


A hatos fogat befutott, avagy a történet folytatódik

Már több cikket is írtunk Tiszaburáról, de ilyet még nem.


Látogatás a minisztériumban

Nem sok földi halandó ember életében adódik meg a lehetőség, hogy élete során legalább egyszer ellátogasson országának valamely minisztériumi irodájába. De a lelkészi közösség soraiban se mindennapi esemény, hogy miniszterekkel vagy államtitkári személyekkel beszélgessenek.


Gyereknap Tiborszálláson

A Péchy László Adventista Általános Iskolában május 28-án gyermeknapot szerveztek a tiborszállási intézmény pedagógusai.


„Itt van május elseje ...

...hangzott nem is olyan régen a munka ünnepén. Aztán fordult egyet-kettőt a világ, és ma már csak a szerelem ünnepévé lett, amikor is a legények májusfát állítanak szívük választottjának.


Mert fegyverhordozó vagyok

2021. február 22. hétfő, 18 óra – ez volt az időpont, amikor megbizonyosodtam róla, hogy nem volt hiábavaló jelentkezni a 2. kiscsoportvezető képzésre.


Keresztségek karantén alatt! – Hogy mi?

(Nem szokványos beszámoló következik, a nyugalmat megzavarhatja, tehát inkább ne olvasd el.)


TUDTAD-E, HOGY...

a National Geographic szerint a kaliforniai adventisták 7 évvel tovább élnek az átlaglakosságnál?